22 Nisan 2019 Pazartesi

KOMBU ÇAYI MUCİZESİNİ KEŞFEDİN

KOMBU ÇAYININ FAYDALARI:
*Zararlı maddelerin vücuttan daha hızlı bir şekilde atılmasını sağlar,
*Vücutta oluşan iltihaplanmalara karşı vücudu destekler,
*Yağ yakımını hızlandırarak fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olur,
*Kan dolaşımını düzenleyerek tansiyon sorunu olanlara destek olur,
*Vücudu kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinden korur,
*Sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur,
*Kandaki şeker oranını düzenler,
*Alerjik reaksiyonların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur,
*Kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini yavaşlatır,
*Vücuda enerji vererek, yorgunluk ve bitkinlik gibi gündelik sorunlarda vücuda destek olur,
*Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak, baş ağrılarının hızla geçmesini sağlar,
*Saç sağlığına da iyi gelir, saçların uzamasına ve saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur,
*Harici olarak  cilde sürüldüğünde yaşlanmayı yavaşlatır, kırışıkları önler ve cildi nemlendirir,
*Ömrü uzatır, cinsel gücü arttırır, kısırlığı yok eder,
*Kan dolaşımını hızlandırır, kanı temizler, kalp atış ritmini düzenler, 
*Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar ve mide düzensizliklerini giderir,
*İyi bir antioksidan olarak, oluşan radyasyona karşı koruyup serbest radikallerle savaşır,
*Mafsal iltihabı ve romatizmaya iyi gelir, adele ağrılarının giderilmesinde yardımcı olur,
*Damar sertliğini tedavi eder, kan sayımını normalize eder,
*Böbrekteki ve idrardaki kumu döker, safra kesesi taşlarını düşürür,
*Vücuttaki ürik asit ve kolesterolü suda erir hale getirerek vücuttan atılmasına yardımcı olur,
*Kabızlık problemini giderir, Hemoroidi tedavi eder, 
*Akciğerlerdeki bronşiti, öksürük ve balgamı giderir.
Buraya yazamadığım daha birçok faydası olan Kombu çayı harika işler başarıyor, yapımı ve kullanımı çok kolay, önemli olan ilk yaparken Kombu mantarına ulaşabilmek, ondan sonra kendiniz üreterek devam edersiniz.
Hazırladıktan sonra sabahları aç karnına yarım bardak çayı, yarım bardak portakal suyu ile karıştırarak tüketebilirsiniz ya da çaya limon sıkarak tüketebilirsiniz. zaman ilerledikçe dozu arttırabilirsiniz. Yapım aşamasında şeftali aromalı çay ilave ederek tatlandırabilirsiniz.
Şimdi sıra tarifinde.
KOMBU ÇAYI TARİFİ:
Gerekli malzemeler; 
*3 lt. kaliteli içme suyu
*10 silme yemek kaşığı siyah ya da yeşil çay( ya da 10 ad. demlik poşet çay)
*1,5 su bardağı toz şeker
*Kombu mantarı
*Cam kavanoz
Not; Su oranında isterseniz değişiklik yapabilirsiniz, önemli olan toz şeker ve çay oranını ayarlamak.
HAZIRLANIŞI;
3 lt. içme suyunu bir çelik tencere içinde kaynatıyoruz, su kaynayınca 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edip, karıştırıp 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıyoruz. 10 silme yemek kaşığı ya da 10 ad. demlik poşet çayı ilave edip, 15 dk. demlenmesini bekliyoruz. Demlendikten sonra çayı kavanoza süzüp soğumaya bırakıyoruz. Demlenen çayımız oda sıcaklığına geldiğinde (22-26 C) kombu mantarımızı daha açık olan tarafı üste gelecek şekilde kavanoza koyuyoruz. Ağız kısmını bir tülbent bez ile kapatıp lastikliyoruz ve oda sıcaklığında direk güneş ışığı görmeyecek bir ortamda 6-10 gün süre ile bekletiyoruz. Daha fazla bekletirseniz daha da iyi olur ama bekleme süresi 21 günü geçmemelidir. Bekleme süresi bitince kombu mantarını içinden alıp, çayımızı ağzı dar şişelere doldurup ağız kısmını kapakla kapatıyoruz. Kombu çayımız hazır, ilk günler yarım su bardağı kombu çayı üzerine portakal suyu ilave ederek ya da limon sıkarak tüketebilirsiniz. İlerleyen günlerde bir su bardağına çıkarabiliriz, sabahları kahvaltıdan önce kullanmak daha iyi olacaktır, sağlıklı güzel günlerde tüketin.
                                                                                               
                                                  Makale yazarı: Polentozu 1 

 Kombu çayı videomuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
 
https://www.youtube.com/watch?v=AxIkSedDejA


                           








.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder