23 Eylül 2019 Pazartesi

ELMALI KURABİYE YAPIMI

ELMALI KURABİYE TARİFİ:
Bir ölçü için gerekli malzemeler:
4 ad. orta boy elma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. tereyağ ( ya da margarin yağ)
1 ad. kabartma tozu
1 ad. vanilya
Aldığı kadar buğday unu
Yeteri kadar pudra şekeri
İç harcı için gerekli malzeme;
5 yemek kaşığı silme toz şeker
1 yemek kaşığı toz tarçın

Elmalı kurabiyenin hazırlanışı;
4 adet orta boy elma yıkandıktan sonra rendelenip, bir tava içinde kısık ateşte 5 yemek kaşığı silme toz şeker( çok tatlı sevmiyorsanız 4 yemek kaşığı da koyabilirsiniz.) ilave ederek pişiriyoruz. Elmalar iyice pişince 1 yemek kaşığı toz tarçını ilave edip, ocağı söndürüp hazırlanan harcı soğumaya alıyoruz. Genişçe bir kabın içine 1 çay bardağı  sıvı yağ, 125 gr. tereyağ ve 1 çay bardağı yoğurdu koyarak iyice karıştırıyoruz. Aldığı kadar buğday unu,( yaklaşık 3-3,5 su bardağı) birer adet vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz. Dört hamur parçasını da merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz, her bir parçayı 8 eşit parçaya bölüyoruz. Önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz iç harcı içlerine yeteri kadar koyup, rulo şeklinde sarıp, yağlanmış ya da yağlı kağıt konmuş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi sıcak sıcak tabağa koyduğumuz pudra şekerine bulayıp, servis tabağına koyuyoruz. Elmalı kurabiyelerimiz hazır, afiyet olsun.

                                                   Makale Yazarı: Polentozu 1 

Elmalı kurabiye yapım videomuza alttaki link'ten ulaşabilirsiniz.
  
  https://www.youtube.com/watch?v=lPSAHAZ2Krg&t=17s




















                                                                                       







































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder