DONDURUCUDA PATLICAN SAKLAMA:
Yıkanan patlıcanları alacalı soyduktan sonra halka halka doğrayıp hazırladığımız tuzlu suyun içinde bekletiyoruz. Daha sonra sudan çıkarıp süzgece alıyoruz, suyu süzülen patlıcanları kağıt havlu ya da temiz bir sofra bezi üzerine sererek iyice suyunu alıyoruz. Öncelikle tercihimiz fırça ile çok az yağlayarak fırında ya da tost makinesinde hazırlamak, ama zaman darlığından çabuk olması için bu sefer ocakta tava da yaptık. Önceden kızdırdığımız tavamızın tabanını çok az hafifçe yalayarak patlıcanları kızartıyoruz, arada fırça ile patlıcanların üzerine sıvı yağ sürerek tavanın ve patlıcanların yağlanmasını sağlıyoruz, burada dikkat etmemiz gereken olabildiğince yağı az kullanmak, bunun nedeni de aşırı yağlı olursa donmama riski var. Kızartma işlemi bittikten sonra kızarttığımız patlıcanları soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan patlıcanları plastik kap ya da saklama poşetlerine birer yemeklik porsiyonlayarak derin dondurucuya koyuyoruz. Kışın ister kıymalı patlıcan musakka, isterseniz zeytinyağlı patlıcan oturtma şeklinde tüketebilirsiniz. Sağlıklı günlerde tüketin, afiyet olsun.
Makale Yazarı: Polentozu 1
Konu ile ilgili video'ya alttaki link'ten ulaşabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
LAKTOBASİL SERUM YAPIMI, KOMPOST ve TARIMDA KULLANIMI: Laktobasil bakterisi yoğurt, süt gibi gıdalarda bulunan en yaygın prob...
-
MAYIS BÖCEĞİ VE HAZİRAN BÖCEĞİ: (KADI LOKMASI-MANAS-MENGİŞ GİBİ İSİMLERLE ANILIR) Zararlı iki tür birbirine genelde karıştırılır...
-
BİBERDE BUDAMA NEDEN VE NASIL YAPILIR? Biberde budama hastalıklarla mücadele ve verim artırmak için yapılan bir uygulamadır. Budama bib...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder