2 Şubat 2019 Cumartesi

EVDE KETÇAP YAPIMI






















 Evde Ketçap Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
        3 kg. olgun bahçe ya da tarla domatesi, sera domatesi kullanmayın.  (ya da yazdan hazırlanan 3 ad. 1/2 kg. kavanoz domates sosu, hazırladığımız sostan yaparsak sosun içinde tuz olduğundan 1 çay kaşığı tuz kullanıyoruz.), yarım çay bardağı zeytin yağ,  3 diş sarımsak,  3 y.k. ev salçası, 3 çay kaşığı kaya tuzu, birer çay kaşığı kara biber, kimyon, nane, kekik                         
       Yapılışı: Ocağın üzerindeki çelik tencereye sarımsaklar minik şekilde doğranır, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir birkaç dakika sarımsaklar karamelize edildikten sonra kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilir, tuz ilave edilir, domatesler yumuşayınca el blenderi ile karıştırılır. (Kışın yaptığımızda yazdan hazırladığımız domates soslarını kullanıyoruz.) 3 y.k. ev yapımı salçayı da katıp( domates ya da biber tercih sizin, ben eşit şekilde karışık kullanıyorum.) karıştırarak kaynatıyoruz. İstediğimiz kıvama gelince baharatları da ilave edip bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra cam şişe ya da kavanozlara koyup buzdolabında muhafaza ediyoruz. Buzdolabında en az 10 gün saklayabilirsiniz. ( Daha koyu bir kıvam elde etmek için 1 ç.k. nişasta kullanabilirsiniz, tercih sizin.) Ben kısık ateşte  biraz daha fazla kaynatarak koyulaşmasını sağlıyorum. Sağlıklı günlerde tüketin.
                                                                                          
                                                   Makale Yazarı : Polentozu 1 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder